Welkom bij Amico Speciale

Welkom bij Amico Speciale

15666475_10211635403900920_1840043828_n

Welkom op de website van Amico Speciale Cane Corso Italiano. Door onze liefde voor onze honden en voor het Ras is onze kennel ontstaan. Vandaar ook de naam Amico Speciale wat betekent Speciale vriend. Want onze viervoeters zijn ook allemaal stuk voor stuk heel speciaal. Ze horen bij ons gezin en leven met ons in huis. Wij zullen maximaal één keer per jaar een nestje fokken en met uitzondering twee nestjes. Als er vragen zijn mag u altijd bellen of mailen. En nog beter, maak een afspraak en kom een keer kijken hoe het bij ons er aan toe gaat en maak kennis met onze honden. Zo komt u er ook achter of u Cane Corso proof bent. Wij wensen u veel leesplezier.

geschiedenis 03Geschiedenis

De Cane Corso is van oorsprong een Italiaanse hond. Aan de basis van het ras ligt de Canis Pugnax, die voortkwam de strijdhonden van de Molossers. lees verder….

cane corso italianoGezondheid

Vergeleken met andere diersoorten en de mens vertoont het groeiproces bij honden in een relatief korte tijd opmerkelijke veranderingen. In het bijzonder. lees verder….

hoofd2Karakter

De Cane Corso is een uitstekende waakhond, die heel loyaal is aan zijn familie, maar terughoudend kan zijn naar vreemden. Dit gedrag is totaal aanvaardbaar. lees verder….

avatarRasstandaard

De Cane Corso Italiano heeft nr 343 op de FCI-standaard lijst. FCI-classificatie: Groep 2, Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden. lees verder….

 

Verzekering van uw hond

Ondanks alle goede zorgen van ons als fokker en u als baasje is het natuurlijk altijd mogelijk dat uw hond medische verzorging nodig heeft. Helaas kunnen de kosten hiervan in sommige gevallen aardig oplopen, het is dan een veilig gevoel als u zich voor deze kosten verzekert.

Als zich dan eens een probleem voordoet bent u er in ieder geval van verzekerd dat uw geliefde huisgenoot de zorg krijgt die hij of zij verdient. Klik op de banner hieronder voor meer informatie en interessante aanbiedingen.

gezondheid_verzekerd