Welkom bij Amico Speciale

Welkom bij Amico Speciale

 

Donderdag 11 april 2024 heeft Nadira dit prachtige nest ter wereld gebracht. Het nest bestaat uit 3 zwarte teven en 4 zwarte reuen. Dit brengt het totaal op 7 prachtige, kerngezonde pups.

Moeder en pups maken het goed, Klik hier om de pups live te volgen!

 

Welkom op de website van Amico Speciale Cane Corso Italiano. Door onze liefde voor onze honden en voor het Ras is onze kennel ontstaan. Vandaar ook de naam Amico Speciale wat betekent Speciale vriend. Want onze viervoeters zijn ook allemaal stuk voor stuk heel speciaal. Ze horen bij ons gezin en leven met ons in huis. Wij zullen maximaal één keer per jaar een nestje fokken en met uitzondering twee nestjes. Als er vragen zijn mag u altijd bellen of mailen. En nog beter, maak een afspraak en kom een keer kijken hoe het bij ons er aan toe gaat en maak kennis met onze honden. Zo komt u er ook achter of u Cane Corso proof bent. Wij wensen u veel leesplezier.

geschiedenis 03

Geschiedenis

De Cane Corso is van oorsprong een Italiaanse hond. Aan de basis van het ras ligt de Canis Pugnax, die voortkwam de strijdhonden van de Molossers. lees verder….

Gezondheid

Vergeleken met andere diersoorten en de mens vertoont het groeiproces bij honden in een relatief korte tijd opmerkelijke veranderingen. In het bijzonder. lees verder….

hoofd2

 

Karakter

De Cane Corso is een uitstekende waakhond, die heel loyaal is aan zijn familie, maar terughoudend kan zijn naar vreemden. Dit gedrag is totaal aanvaardbaar. lees verder….

voorste ledematen

Rasstandaard

De Cane Corso Italiano heeft nr 343 op de FCI-standaard lijst. FCI-classificatie: Groep 2, Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden. lees verder….

Verder willen wij onderstaande bedrijven en instellingen hartelijk bedanken voor hun ondersteuning bij het fokken en verzorgen van onze honden!