Karakter

Karakter

De Cane Corso is een uitstekende waakhond, die heel loyaal is aan zijn familie, maar terughoudend kan zijn naar vreemden. Dit gedrag is totaal aanvaardbaar als je zijn verleden als waakhond in acht neemt. Hij heeft een beschermende aard, en is heel goed in staat om vriend van vijand te onderscheiden.
Instinctief weet hij wanneer een verdedigende houding aan te nemen om zijn familie en grond te beschermen. Het is een rustige hond, die enkel blaft wanneer hij geconfronteerd wordt met een vreemde situatie. Hij is erg toegewijd aan zijn familie en kan goed overweg met kinderen. Zijn temperament is stabiel, maar hij vraagt veel aandacht en training.
Wie dit niet kan opbrengen neemt beter geen Cane Corso in huis. De Cane Corso kan vrij dominant uit de hoek komen ten op zichte van andere honden, vooral in de puberteit kan hij zijn baas wat dit betreft regelmatig op de proef stellen. Het is van belang om reeds voor deze periode een goede band met de hond te hebben.
De pittige karaktertrekken die eigen zijn aan het ras worden vaak weggelaten in de vele advertenties die men op internet kan vinden, wat grotendeels verklaart waarom er zoveel honden ter herplaatsing aangeboden worden. Mensen die zich voldoende verdiepen in het ras alvorens eraan te beginnen zullen echter niet teleurgesteld worden.
Gezien hun grootte en kracht is het belangrijk dat de Cane Corso van het begin af aan goed gesocialiseerd wordt, en dit op erg jonge leeftijd. De puppyklas is een uitstekende manier om hieraan te werken. Hij zal daar leren om te gaan met volwassenen, kinderen en andere honden, alsook de eerste beginselen van gehoorzaamheid aanleren, zoals zit, lig, kom en blijf.
Gehoorzaamheidstraining is een uitstekende manier om de band tussen baas en hond te versterken. Door zijn snelle leervermogen is hij meestal een goede leerling en is het een plezier om met hem te werken. De Cane Corso is snel gehecht aan zijn gezin, hij houdt ervan om betrokken te worden bij de gezinsactiviteiten. Zijn groot uithoudingsvermogen stelt hem perfect in staat om langs de fiets te lopen, te zwemmen, lange wandelingen te maken en te joggen.
Het is geen goed idee om de Cane Corso zonder meer in de tuin te zetten en niet naar hem om te kijken, hij wordt niet graag geïsoleerd van zijn familie. Dit alles maakt van de Cane Corso een geweldige huishond, waar u veel plezier mee zal beleven.