Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Wij zijn Hendrik-Jan en Bea van Culenborg en wonen in het kleine dorpje Klein Zundert in Noord-Brabant samen met onze dochters Miranda, Bianca en natuurlijk ook met onze hondjes. Miranda woont helaas niet altijd bij ons maar voornamelijk bij haar moeder.

Ik (Bea) ben van kleins af aan met honden opgegroeid en hebben van alles gehad; Duitse staanders, Sint Bernards, Airdail terrier en een kruising. Toen ik op mezelf ging wonen kocht ik mijn eerste eigen hond en dat was de Rottweiler reu Vasco, dit was een heerlijke hond en kon er mee lezen en schrijven. Toen hij 8 jaar was in 2005 kreeg hij jammer genoeg een heel agressieve bottumor die in 2 weken tijd van verdenking van artrose naar een zeer groot gezwel van ruim 25 cm was gegaan. Hij wilde niet meer eten en drinken en uit liefde voor hem heb ik hem niet laten lijden maar hem laten inslapen. Ik mis hem nog steeds. Ik was toen net gescheiden en miste een hond om me heen enorm en ben toen bij mijn eerste Cane Corso terecht gekomen genaamd Bhodi. In Augustus 2005 heb ik hem gehaald en hij groeide uit als een mega lieve grote reu waar ik ook weer mee kan lezen en schrijven.

In de tussentijd ben ik gaan samenwonen met Hendrik-Jan die ook van huis uit een boerenfox gewend was. Toen hij op zichzelf ging wonen heeft hij een kruising gekocht tussen Boxer (papa) en Hollandse herder labrador (moeder). Rex is zijn naam en is een zeer pittige reu die de nodige opvoeding en consequentie nodig had. Toen Bhodi en Rex elkaar ontmoeten heeft Bhodi het dan ook vaak aan de stok gehad met Rex. Wij zijn toen echt goed als roedelleiders er boven gaan staan en hebben menig keer aan Rex moeten vertellen dat het niet kon wat hij deed. Tot Bhodi ineens tegengas gaf en toen was Rex zo beduusd dat hij niks meer heeft geprobeerd. We hadden toen eindelijk onze stabiele roedel. Rex woonde alleen om het weekend bij ons samen met Miranda en dat was toch erg ongemakkelijk voor de hond het omschakelen. Dus hebben we besloten dat toen we Jade gingen halen Rex niet meer mee naar ons kwam. Zeker omdat we bang waren dat Bhodi de kleine pup in bescherming zou nemen en het tot een zeer ongewenste uitbarsting zou komen.

We waren in verband met de markten van plan om er een reu bij te nemen zodat we er 1 thuis hadden en 1 onderweg. Ondanks dat ik altijd heb gezegd dat er geen teef in huis kwam, hebben we toch Jade in samenwerking in huis genomen. Waar we geen spijt van hebben. Met Jade hebben we in 2012 een nest gefokt, waaruit we Amante( betekent; Geliefd) en Adorato (betekent; geadoreerd) hebben aangehouden. Omdat we heel graag wilden gaan fokken met dit ras en het willen proberen zo goed mogelijk te doen hebben we Mea Bice (betekent; van mij zij die geluk brengt) aangekocht. Hendrik-Jan werkt bij een waterbedrijf en ik heb enkel op zaterdag thuis een dierenwinkeltje aan huis ook maak ik Wolkenligbedden voor honden en katten, inmiddels sinds april 2020 werk ik ook nog als assistente bij de dierenarts.

In 2017 en 2018 hebben we er Amico speciale Clara Cira bij die in een gastgezin woont en Rustica dei Molossi d’Eburon is bij ons komen wonen en hopen dat deze 2 teven onze kennel weer een goede versterking gaan geven voor de toekomst. Beide teven zijn voor de helft uit Italiaanse lijnen.  We hebben een fijne samenwerking met Dei Molossi d’Eburon(Italië) en diverse andere fokkers uit Nederland en België. Ons streven is het Ras volgens de Rasstandaard te fokken, Het karakter, gezondheid en exterieur staan bij ons op de eerste plaats. Kleur is voor ons bijzaak en zal daar nooit de combinaties op maken. Bij ons groeien de pups in huis op en leven al onze honden in huis. Als wij een nest hebben kan iedereen 24 uur per dag meekijken op de webcam. We hebben niet standaard ieder jaar een nest, het maximale dat een teef bij ons pups krijgt is 3 maal met steeds 2 jaar tussen een nest van de teef. Ook blijven de teven hier wonen nadat er niet meer mee gefokt wordt. Ze horen bij ons gezin namelijk. het kan soms voorkomen dat we 2 nesten op 1 jaar hebben omdat dit zo uitkomt met de teefjes, maar dat is tot nog toe niet gebeurd.

Inmiddels hebben we ook een dochter van Cira, Amico speciale Dorotea (Nadira) bij een gast gezin wonen en bij ons een dochter van Rustica, Amico speciale Esperanza bij ons wonen waar we in de toekomst ook mee verder willen.